HÅRTAB

Et stort problem hos mange, især mænd, er hårtab. Men rent faktisk er det sådan, at kvinder også kan lide af “problemet”, eller hvad man nu skal kalde hårtab. Faktisk viste statistikker i 2013, at 50% flere kvinder end 2012 søgte læge, da de led af hårtab. Hårtab kan påvirke netop din hovedbund eller hele din krop. Det kan være resultatet af arvelighed, visse medikamenter eller en underliggende sygdomstilstand. Nogen – mænd, kvinder og børn – kan opleve hårtab.

Der er forskel på hårtab hos mænd og kvinder. Typisk er det sådan, at når kvinder taber håret, er det grundet stress, travlhed, sygdom eller andet, der ikke kan spores rent genetisk. Hårtab kommer til mænd uanset hvad, det er uundgåeligt. Det kan da også være charmerende med ikke særlig meget hår på hovedet, og nogle bær det rent faktisk fornemt. Mange vælger ligefrem at barbere sig skaldet med vilje, da de enten synes det er flot, eller bare ikke orker at skulle sætte håret hver morgen. Sådan er det for mænd. Når de taber håret, eller noget af det, er det som regel fordi, at det er arveligt. Når mænd taber håret er det også et mønster, som går igen hos de fleste; måne som vi alle kender, men også fortil, hvor det starter med høje tindinger, og derefter bevæger sig i en cirkel omkring pandehåret.

Så lider du af hårtab, vil jeg klart anbefale dig, at du søger læge eller lignende, for der er rent faktisk noget at gøre ved det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *